GIDANI KORU SOFRANA SAHİP ÇIK

GIDANI KORU SOFRANA SAHİP ÇIK

02.04.2021 1508

02-04-2021

GIDAMIZI KORUYOR, SOFRAMIZA SAHİP ÇIKIYOR, DÜNYA REKORU KIRIYORUZ' DÜNYADA EN ÇOK İMZA TOPLANAN ÇEVRİMİÇİ FARKINDALIK KAMPANYASI OLMAK İÇİN BİRLİKTE OLUYORUZ. HEDEF 2000000!

HEMEN TIKLA SENDE SÖZ VER


Mevcut Durum

Her yıl insan tüketimi için üretilen gıdanın yaklaşık yüzde 30'u ya kaybolmakta ya da israf edilmektedir. Tüketici düzeyindeki nedenler, fazla satın almaya yol açan zayıf satın alma planlamasından, "Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi" ve "Son Tüketim Tarihi" arasındaki farkı bilmemeleri, yetersiz depolama, fazla porsiyon hazırlama ve yiyeceklerin nasıl daha verimli tüketileceği / kullanılacağı (örneğin, artanları atmak yerine başka tarifler için kullanma) hakkındaki bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor.

 

Diğer aktörlerin müdahaleleri ve çeşitli faktörler tüketici davranışını etkilerken, hane halkı gıda israfının azaltılmasında önemli bir rol oynayabilir. Bu nedenle, gıda israfını önlemenin ve azaltmanın yolları hakkında bilgi sağlamak ve uygun bir ortam yaratmak, konuyu hane halkı düzeyinde ele alırken öncelikli eylemler olmalı.

 

NE YAPABİLİRSİNİZ? BU FARKINDALIK KAMPANYASI İÇİN NE YAPABİLECEĞİNİZİ ÖĞRENMEK İÇİN:

TIKLAYINIZ 

 

02-04-2021

Cano'yla Tanışın

Merhaba!

Ben Cano, gıdamızı korumak için çalışıyorum!

Bugün 820 milyonun üzerinde insanı kronik açlık çekerken, bizler her yıl neredeyse 1.3 milyar ton gıdayı israf ediyoruz.

Eğer dünyadaki gıda kaybı ve israfının ¼'ünü önleyebilirsek, sadece gıdanın çöpe gitmesini önlemiş değil, aynı zamanda 821 milyon aç insanı da beslemiş oluruz.

İyi haber şu ki, herkes yemek yiyor bu sebeple hepimizin yapacağı bir şey var.

Bu süreçte ben de gıdanızı daha fazla israf etmemeniz için size yardımcı olacağım.

 

Cano'nun Maceraları

02-04-2021







Cano ile tanışmaya hazır mısın? Hemen İzle! 


02-04-2021







Cano senin için anlatıyor. Hemen İzle!  


02-04-2021







 Cano senin için anlatıyor. Hemen İzle!


02-04-2021







Cano senin için anlatıyor. Hemen İzle!